BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h]
Öncelikle köftemizi hazırlayalım. Bunun için yoğurma kabına kıyma ve galeta ununu alalım. Yumurtamızı bir kenara kırıp hazırlayalım. Baharatlarımızı bir kase içine önceden hazırlarsak rahat olur. Tuz miktarına dikkat edin lütfen ben himalaya tuzu kullandığım için aynı miktar fazla gelebilir. Soğan, sarımsak, kapya biber, maydanoz ve biber salçasını rondoya alıp iyice küçültelim. Tüm köfte malzemelerini yoğurma kabında birleştirip köftemizi yoğuralım. Ben sıfır yağlı kıyma kullandığım için bu aşamada 3-4 kaşık zeytinyağı kullandım. Etiniz hafif yağlı ise gerek yok. Köftemiz dinlenirken patateslerimizi soyup küp küp doğrayalım. Isıya dayanıklı kabımıza patateslerimizi koyalım. Birer tatlı kaşığı tuz karabiber ve kekik ekleyelim. İyice karıştırıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirelim. Bu aradada köftelerimizi ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım. Daha sonra bezelye (bezelyesiz de yemeğimiz gayet güzel olacaktır. Bizde üç tane bezelye canavarı oğlan olduğu için ben eklemeyi tercih ettim
)ve köftelerimizi patateslerin üzerine alalım ve tekrar 10-15 dakika pişirelim. Salçaları suyla inceltip yemeğimizin üzerine yavaşça gezdirelim. Tekrar 10-15 dakika pişirelim yemeğimiz hazır. Afiyet olsun.
[/h]
- 5-6 tane patates
- 1 su bardağı bezelye
- 300 gr kıyma
- 1 tane yumurta
- Yarım su bardağı galetaunu
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tane kapya biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Çay kaşığının ucu ile karabiber, acıbiber, kimyon
- 1 kaşık domates salçası
- 1 kaşık biber salçası
- 2 su bardağı su
Öncelikle köftemizi hazırlayalım. Bunun için yoğurma kabına kıyma ve galeta ununu alalım. Yumurtamızı bir kenara kırıp hazırlayalım. Baharatlarımızı bir kase içine önceden hazırlarsak rahat olur. Tuz miktarına dikkat edin lütfen ben himalaya tuzu kullandığım için aynı miktar fazla gelebilir. Soğan, sarımsak, kapya biber, maydanoz ve biber salçasını rondoya alıp iyice küçültelim. Tüm köfte malzemelerini yoğurma kabında birleştirip köftemizi yoğuralım. Ben sıfır yağlı kıyma kullandığım için bu aşamada 3-4 kaşık zeytinyağı kullandım. Etiniz hafif yağlı ise gerek yok. Köftemiz dinlenirken patateslerimizi soyup küp küp doğrayalım. Isıya dayanıklı kabımıza patateslerimizi koyalım. Birer tatlı kaşığı tuz karabiber ve kekik ekleyelim. İyice karıştırıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirelim. Bu aradada köftelerimizi ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım. Daha sonra bezelye (bezelyesiz de yemeğimiz gayet güzel olacaktır. Bizde üç tane bezelye canavarı oğlan olduğu için ben eklemeyi tercih ettim