BELGİN
Emektar Admin
- 1 tepeleme tabak dolusu kuru biber
- 2 adet yeşil soğan yeşil dallarıyla birlikte
- 1 adet yeşil samirsak
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kimyon
- 1 demet maydanoz
- 1 demet yeşil nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı nar eksisi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Şimdide sizlere ANTAKYA MIZIN
En sevilen lezzetlerinden kuru biber
Ezmesinin tarifini vereceğim kuru biberiniz yoksa kõzlenmiş kırmızı biberle de yapabilirsiniz
Geçelim tarife kuru biberlerimizi ılık su ile birkaç kez yıkayalım .Uygun bir tencereye alalım .Ardından ketilımızda kaynattığımız suyu üzerine dökelim ve kapağını kapatalım.
1 saat kadar böyle bekletelim .Bu arada kullanacağımız .Yeşillikleri yıkayıp ince ince doğrayalım .Ardından biberimizi suyundan arındırıp robotumuza alalım .İyice inceltene kadar doğrayalım .Doğradığımız biberimizi uygun bir karıştırma kabına alıp üzerine bütün malzemeleri doğradığımız yeşillikler ile beraber karıştıralım .Ardından servis tabağına alıp afiyetle yiyelim .Nefis bir lezzet denemenizi öneririm NOT BİBERİN ACILIĞI SİZE KALMIŞ BEN YARI ACI YARI ACISIZ KULLANDIM SEVGİYLE KALIN.