Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
[h=2][/h]Öncelikle pandispanya için yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır. Yumurtanın sarısı şekerle beraber krema kıvamına gelene kadar iyice çırpılır. üzerine ılık su ve limon suyu eklenerek çırpmaya devam edilir. Un vanilya kabartma tozu da eklenerek karışana kadar hafif çırpılır. Diğer tarafta yumurta beyazları cam bir kasenin içerisinde bir fiske tuzla iyice kıvam alana kadar çırpılır. (kabı ters çevirdiğimizde yumurta beyazları akmamalı). Yumurta beyazları kek karışımına ilave edilerek tahta kasıkla alttan üste doğru yavaş yavaş karıştırılarak yedirilir. Yağlı kağıt serilmiş 26 cm çapındaki kalıbında kek harcı kenarlardan başlayarak eşit bir şekilde dökülür ve kalıp sert bir zemine bir kaç defa vurdurularak hava kabarcıklarının çıkması sağlanır. 180 derece ısıtılmış fırının köşesine su dolu bir kase konur ve kek fırına sürülerek üzeri kızarana kadar kontrollü pişirilir. Benim kekim 25 dakikada pişti. Daha sonra fırından alınarak soğumaya bırakılır. Soğuyunca ortadan ikiye eşit bir şekilde kesilir. Kreması için çikolata benmari usulü eritilir. Hafif ılınmaya bırakılır. Krema ve krem santi koyulaşana kadar iyice çırpılıyor. üzerine labne eklenir tekrar karışana kadar çırpılır. İlk sıcaklığı çıkmış olan çikolatada eklenerek iyice çırpılır. Keki ıslatmak için süte nescafe eklenerek erimesi sağlanıır. çilekler yıkanarak kurulanır ve ortadan 2 ye kesilir. Kelepçeli kalıba kekin bir parçası konur. üzeri nescafeli sütle ıslatılır. Daha sonra kalıbın içerisine girecek şekilde yağlı kağıt kesilir ve kalıba fotoraftaki gibi yerleştirilir. Çilekler kalıbın kenarına boşluk kalmayacak şekilde güzelce sıralanır. Kremadan üzeri için 3 yemek kaşığı ayrılır. Kalan krema kalıba güzelce dökülerek çileklerin üzeri kapanacak şekilde yaydırılır. Diğer kek kremanın üzerine konarak tekrar nescafeli sütle ıslatılır. Ayırdığımız krema kekin üzerine güzelce sürülür ve pasta 1 saat kadar dolapta bekletilir. Sos için çilekler kapaklı bir tencereye alınır üzeri kapatılarak çilekler suyunu salıncaya kadar kaynatılır. Daha sonra şeker vanilya limon suyu eklenerek 10 dakika daha kaynatılır ve çilekler blendırdan geçirilir. Nişasta soğuk su ile ezilerek çileklerin üzerine eklenir ve çırpıcıyla hızlıca karıştırılır. Kıvam almaya başlayınca altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan sos dolaptaki pastanın üzerine eşit bir şekilde dökülür ve pasta tekrar dolaba kaldırılarak 2 saat kadar dinlendirilir. Daha sonra pasta kalıptan çıkartılarak yağlı kağıt dikkatlice sıyrılır. üzeri çilek dilimleri ve antep fıstğıyla süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.