Neler yeni
  • ☼ FLaTCaST ELELE'YE FACEBOOK , RESMİM.NET , HIZLIRESİM.COM , TİNYPİC.COM , PİC-UPLOAD.DE , DİRECTUPLOAD.NET aracılığı ile resim, gif vb. görseller kesinlikle eklenmemesi önemle rica olunur. Eklendiği an görevli arkadaşlar tarafından silinecektir!!! ☼

BİLGİ Diyetisyene Hangi Durumlarda Gidilmeli? – Diyetisyen Seçimi Yaparken Dikkat Edilecekler

gamzegunes34

FCTS Üye
Katılım
19 Ara 2017
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Diyetisyene Hangi Durumlarda Gidilmeli? – Diyetisyen Seçimi Yaparken Dikkat Edilecekler


Kimler diyetisyene gitmeli, kimler gitmemeli? Bu soru aslında diyetisyene gitmek isteyen ancak henüz karar vermemiş olanların sık sık sordukları sorulardan biri. Kişilerin kendilerini diyetisyene gidecek kadar kilolu görmemeleri de bu soruyu sürekli sormalarına neden oluyor. Diyetisyen araştırmadan önce diyetisyene gitmek için her zaman kilolu olmak gerektiğini düşünenler büyük bir yanılgıya düşüyor aslında. Vücudunu beğenmeyenler, kilo ve boy dengesinin tutmadığını düşünenler, hastalık durumu olanlar ya da sağlıklı beslenmek isteyenler diyetisyene diledikleri zaman gidebilirler elbette.





Diyetisyene gitmek için en önemli nedenlerden biri sağlık problemleri. Dengesiz ve yanlış beslenme nedeniyle oluşan rahatsızlıklar kilo alımını tetikleyeceği için sürekli diyetisyen kontrolünde olmak avantajlı olmaktadır. Sağlıklı ve zinde bir hayat sürmek isteyen herkesin dengeli beslenmesi gereklidir. Bahsettiğimiz dengeli beslenmenin sağlanması için de uzman görüşü önemlidir. Diyetisyene gitmesi gerekenler beslenme danışmanları tarafından belirtilmektedir.


Diyetisyen kontrolünde yapılan beslenme programları sayesinde sağlıklı bir vücuda sahip olmak mümkün. Diyetisyene gitmek gerektiğinin belirtisi olan belli başlı durumlar vardır. Diyetisyene neden gitmeliyim diye düşünenler için bu durumlar:


- Sürekli ve hızlı kilo alımı
- Sürekli ve hızlı kilo kaybedilmesi
- Yakın zamanda teşhis edilen sağlık sorunları
- Normal seviyede olmayan kolesterol
- Düzensiz beslenme alışkanlıkları
- Kronik yorgunluk ve bitkinlik
- Metabolik veya hormonal bozukluklar


Yukarıdaki belirtilerin herhangi biri sizde de görülüyorsa diyetisyene gitmesi gerekenler arasında siz de varsınız demektir. Size özel beslenme ve diyet çözümleri için - şehrinizdeki en iyi diyetisyen ve beslenme danışmanına başvurmanız yararınıza olacaktır.


Kimler diyetisyene gitmeli sorusuna en sağlıklı bilgiyi diyetisyeninizden alabilirsiniz. Neden diyetisyene gidilmeli ve diyetisyene gitmesi gerekenler hakkında uzmanından destek alabilirsiniz.


Neden Diyetisyene Gidilmeli?
Diyetisyene gitmek için mutlaka hasta olmanız ya da aşırı kilolu olmanız gerekmiyor elbette. Kimler diyetisyene gitmeli sorusunu kendinize sormaya başladıysanız beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmenizin zamanı gelmiş demektir. Diyetisyene gitmek için:


- Sağlıklı beslenme
- Düzgün bir yaşam sürme
- Bilinç seviyesini geliştirme
- Daha güzel bir vücuda kavuşma gibi amaçlarınızın olması da yeterli. İdeal kilonuza ulaşmak ve bunu korumak, sağlıklı ve dengeli beslenmek için uzman desteğini dilediğiniz zaman alabilirsiniz.


Yaşınız ilerledikçe metabolizmanız zayıflayacak ve kilo almanız hızlanacaktır. Dolayısıyla size özel diyetlerin belirlenmesi gerekecektir. Ayın zamanda oluşacak hastalıkların önüne geçmek için sağlıklı beslenmeniz gerekecektir. Bu nedenle diyetisyenlere gitmek için sağlık sorunlarının ortaya çıkmasını beklemeniz gereksizdir. Sağlığınız yerindeyken nasıl koruyacağınızı öğrenmeniz yararlı olacaktır. Diyetisyene gitmesi gerekenler arasında olup olmadığınızı öğrenmenin en hızlı yolu size en yakın diyetisyene ulaşmak olacaktır.


Diyetisyen Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Diyetisyen seçerken dikkat edeceğiniz birkaç hususla doğru ve faydalı hizmet alabilirsiniz. Paranızın çöpe gitmesini, sağlığınızın tehlikeye girmesini istemiyorsanız diplomalı ve deneyimli diyetisyenlerden hizmet almalısınız.


Diyetisyen seçerken dikkat edilecekler:


- Diyetisyenin tıp merkezinde, hastanede ya da kurumsal ofisinde hizmet verip vermemesini göz önünde bulundurun.
- Diyetisyeninizin diplomasını görmek isteyin.
- Diyetisyeninizin hangi alanda uzman olduğunu, seminerlere ya da eğitimlere katılıp katılmadığını öğrenin.
- Yıllardır bu işi yapan diyetisyenleri tercih edin.
- Diyetisyeninizin referanslarını görmek isteyin. Kilo veren, kilo alan ya da kilosunu koruyan kişilerinin başarı hikayelerini öğrenin.
- Yaşınıza, fiziksel özelliklerinize, cinsiyetinize ve mesleğinize göre beslenme ve diyet programları uygulandığından emin olun.
- Doğru beslenme programları yerine sürekli zayıflama ve zinde kalma hapları öneriyorsa, bir daha kendisiyle görüşmeyin.
- Haftalık kontrollere çağıran, sürekli farklı yöntemlerle vücut ölçümlerinizi yapan, sağlığınızı kontrol eden diyetisyenleri tercih edin.
- Diyete başlamadan önce kolesterol, tiroit bezi, kan şekeri, yağ oranı ve su oranı testi yapmayan diyetisyenleri seçmeyin.
- İlk olarak alacağı ücretten bahseden diyetisyenleri tercih etmeyin. Önemli olanın sağlığınız olduğunu unutmayın.





Diyetisyen seçerken önce sağlığınızı düşünün. İyi bir diyetisyenle tanıştıysanız ücreti ikinci plana atın ve sağlığınızı korumak için harekete geçin. Burada önemli olan diyetisyene duyduğunuz güvendir. Diyetisyen sizin aynı zamanda yaşam koçunuz olacaktır. Her zaman yanınızda olacağını hissettirmeyen bir diyetisyen ile kilo vermeniz zor olacaktır. Bu nedenle kendinize en yakın hissettiğiniz kişiyi tercih edin. Bireysel Beslenme Danışmanlığı hizmetlerinden yararlanarak size en uygun diyetlerin ve egzersiz programlarının belirlenmesini sağlayın.




Kaynak:www.diyetuzmani.com.tr/
 
Geri
Üst Alt