Neler yeni
  • ☼ FLaTCaST ELELE'YE FACEBOOK , RESMİM.NET , HIZLIRESİM.COM , TİNYPİC.COM , PİC-UPLOAD.DE , DİRECTUPLOAD.NET aracılığı ile resim, gif vb. görseller kesinlikle eklenmemesi önemle rica olunur. Eklendiği an görevli arkadaşlar tarafından silinecektir!!! ☼

BİLGİ Bebeklerde Göz Çapaklanması ve Tedavisi,Çocuk Hastalıkları,forummavis Çocuk Hastalıkları

DuYGu

Emektar Admin
Katılım
7 Eki 2013
Mesajlar
323
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Web sitesi
www.forummavis.com
Göz çapaklanması problemi dünyaya gelen bebeğinizin başına gelen hastalıklardan biri olabilir.

Sadece bebeklerde olmayan bu problem göz yaşı kanallarındaki tıkanmadan kaynaklanmaktadır. Çoğu kişinin bildiği üzere göz yaşları gözlerin göz çukurunda rahatlıkla hareket etmesini sağlar. Göz yaşları bu görevini tamamladıktan sonra gözyaşı kanalları yardımıyla burunun içersine akarlar. İşte bu organizasyon olayında bir tıkanıklık veya problem olduğunda çapaklanma ortaya çıkar.

Bebek dünyaya geldiğinde olağan bir şekilde gözyaşı kanallarıyla burun içinde var olan zar eriyerek yok olur. Eğer bu zar erimezse, gözyaşı buruna akamadığından dolayı gözde birikerek çapaklanmaya sebep olur. Bu gibi durum olduğunda telaşlanmayın 5 veya 8 ay içerisinde kendiliğinden geçebilir. Sezeryan doğum yapan annelerin bebeklerinde bu durum daha fazla gözükmektedir. Çapaklanma bebeğinizin gözünde sulanma, kızarıklık ve gözün içersinde şişliklere sebep olabilir.

Gözleri çapaklanan bebeğin gözleri nasıl temizlenir

Gözleri çapaklanan bebeğinizin her 2 gözü, pamuğu ılık bir su yardımıyla ıslatılarak silinmelidir. Her göz için ayrı pamuk kullanmaya dikkat ediniz. Silme işlemini, gözün dış kısmından başlayarak alt kısma doğru yapınız . Yavrunuzun, hasta olan çapaklı gözü yukarıda olacak şekilde yan yatırarak uyutun. Yoksa çarşafa bulaşan çapaklar hasta olmayan gözünüde hasta yapabilir.

Çapaklanmayı önlemek için neler yapılabilir

Yeni dünyaya gelen çoğu bebekte görülen göz çapaklanması problemi için anne ve babanında alabileceği çeşitli önlemler vardır. Misal bebeğinizin gözünde bir akıntı gördüğünüz zaman gözünü hemen bol suyla yıkayınız. Sağlam olan gözününde çapaklanmaması için yatak takımlarını sürekli değiştiriniz.

Çapaklanma için hekim önerileri

Hekime gittiğinizde bebeğinize ilk olarak günde 3 ile 4 kere uygulanması gereken antibiyotik içeren krem ve damlalar verebilir. Eğer sorun geçmez veya tekrardan nüksederse ameliyatta yüzde 10 gibi ihtimaller içinde bulunuyor. Biraz acı gibi gözüksede bebeğinizin gözyaşı kanalının içinden çelik sonda geçirilerek göz çapaklanma sorunu ortadan kaldırılabilir.
 
emeginize saglik güzel paylasim için tesekkürler
 
Geri
Üst Alt